top of page

 

 

Linedyr – fortællinger i strik

 

Siden 2009 har den danske designvirksomhed Linedyr produceret og solgt produkter i strik; alle med en understrøm af underfundig humor blandet med det stramt grafiske.

 

Overskriften for Linedyr‐produkterne er ”Knitted stories” – strikkede fortællinger – fordi der knytter sig en historie til hvert af produkterne. 

 

Linedyrs ydmyge mission er at gøre verden til et lidt rarere sted at være. Hvis du smiler eller bliver bare lidt mere glad ved synet af Linedyrs ting, er målet nået.

 

 

 

 

 

Kort om Line Dyrholm

 

Født i Aarhus i 1977.

Uddannet på Designskolen Kolding i 2005.

Stifter Linedyr i 2008.

Medindehaver af designfællesskab‐ og butik Højkant på Frederiksbjerg i Aarhus.

Bor på i et hus af tykke kampesten på landet lige uden for Aarhus med sine 3 børn.

 

 

Produktion i Danmark

 

Alle Linedyrs produkter er strikket i Danmark hos Elkjær Strik i Sunds. Dels for at kunne følge produktionen tæt og ikke spilde tid og ressurser på transport – og dels for at holde strikkehåndværket i hævd herhjemme.

 

Linedyr og Elkjær har en helt særlig form for samarbejde: hos Elkjær har de strikket bl.a. herresweatre i en menneskealder, og de har virkelig styr på håndværket og teknikken. Samtidig gør Linedyr nogle andre ting med strik, end de har været vant til – nye produkttyper og nye farver, for eksempel. Så Linedyr udfordrer dem, og sammen får de det til at lykkes.

 

DR K: 'Handmade by ...' 

 

Se en lille film om Linedyrs arbejde:

 

Se filmen her (downloader en m4v-fil)

 

Filmen varer ca 8 minutter og er lavet som et samarbejde mellem Skals Højskole og DR K. Den blev vist på Danmarks Radio som en del af en serie om designeres brug af de traditionelle håndværk.

bottom of page